Mangga ngenteni nalika ngemot data kualitas Air nyata wektu
logo
Polusi Udara Dunia: Indikator Kualitas Udara Real-time
Air Quality Scale
Apik
Moderate
Ora sehat kanggo kelompok sensitif
Ora sehat
Banget ora sehat
Mbebayani
Situs web iki digawa menyang proyek Indeks Air Quality WorldPeta ndhuwur nuduhake kualitas udara wektu nyata kanggo luwih saka 10.000 stasiun ing donya.
Nuduhake: Carane rusak banget yaiku hawa dina iki? Priksanen peta polusi udara, kanggo luwih saka 80 negara.

Ora bisa nemokake kutha sampeyan ing peta?

-or-
here ayo nemokake stasiun sing paling cedhak
Latest sharing:

Pengin stasiun pemantau kualitas udara dhewe?

Stasiun monitoring kualitas GAIA nggunakake sensor partikel laser berteknologi tinggi kanggo ngukur polusi PM2.5 kanthi cepet, sing minangka salah sawijining polutan udara sing paling mbebayani.

Gampang banget kanggo nyiyapake, mung mbutuhake titik akses WIFI lan sumber daya USB. Sawise disambungake, tingkat polusi udara kacarita cepet-cepet lan sacara real-time ing peta kita

Babagan proyek indeks Air Quality World

Cara nggunakake aplikasi web iki

Kanggo informasi luwih lengkap babagan kutha tartamtu, mindhah pamindhahan ing salah sawijining bendera ing peta ing ndhuwur, banjur klik kanggo nemokake data sajarah polusi udara.

aqi-0-50Apikaqi-100-150Ora sehat kanggo kelompok sensitifaqi-200-300Banget ora sehat
aqi-50-100Moderateaqi-150-200Ora sehataqi-300-500Mbebayani

Air Quality Index (AQI) Calculation

Indeks Air Quality adhedhasar pengukuran emisi partikulat (PM2.5 lan PM10), Ozon (O3), Nitrogen Dioksida (NO2), Sulfur Dioksida (SO2) lan emisi Carbon Monoxide (CO). Paling saka stasiun ing peta sing ngawasi loro PM2.5 lan PM10 data, nanging ana sawetara pengecualian sing mung PM10 sing kasedhiya.

Kabeh pangukuran didhasarake ing jam-jam bacaan: Contone, AQI kacarita ing 8AM tegese pengukuran rampung saka 7AM nganti 8AM.

Informasi luwih lanjut lan pranala

Air Quality Scale

Ukuran AQI sing digunakake kanggo ngindeks pencemaran wektu ing peta ndhuwur didhasarake standar US EPA paling anyar, nggunakake rumus pelaporan Instan Cast.

IQAHealth ImplicationsPernyataan Cautionary
0 - 50ApikKualitas hawa dianggep cukup puas, lan polusi udara duweni resiko utawa ora ana resikoOra Ana
50 - 100ModerateKualitas udara bisa ditampa; Nanging, kanggo sawetara polutan ana uga masalah kesehatan sing moderat kanggo sawetara wong sing sensitif banget marang polusi udara.Anak aktif lan wong diwasa, lan wong-wong sing duwe panyakit pernapasan, kayata asma, kudu mbatesi njero ruangan.
100 - 150Ora sehat kanggo kelompok sensitifMembers of sensitive groups may experience health effects. The general public is not likely to be affected.Anak aktif lan wong diwasa, lan wong-wong sing duwe panyakit pernapasan, kayata asma, kudu mbatesi njero ruangan.
150 - 200Ora sehatSaben uwong uga bisa ngalami efek kesehatan; anggota kelompok sensitif bisa nemu efek kesehatan luwih seriusAnak aktif lan wong diwasa, lan wong-wong sing duwe panyakit pernapasan, kayata asma, kudu ngilangake pambangunan njero ruangan; wong liya, utamane bocah-bocah, kudu mbatesi ngenani babagan njaba ruangan
200 - 300Banget ora sehatPeringatan kesehatan saka kahanan darurat. Populasi kabeh luwih kerep kena pengaruh.Anak aktif lan wong diwasa, lan wong-wong sing duwe panyakit pernafasan, kayata asma, kudu ngindhari kabeh pambangunan njero ruangan; wong liya, utamane bocah-bocah, kudu mbatesi ngrewangi ruangan.
300 - 500MbebayaniTandha kesehatan: kabeh wong bisa ngalami efek kesehatan luwih seriusSaben uwong darbe panyuwunan kabeh

Credits

Kabeh kridit kasebut kudu menyang EPA (Agensi Perlindungan Energi), kayata kabeh karya iki mung bisa digawe amarga karya. Priksa kabèh kaca dhaptar EPA ing saindhenging donya.

Translations

en
English
af
Afrikaans
Afrikaans
am
አማርኛ
Amharic
ar
العربية
Arabic
az
azərbaycan
Azerbaijani
be
беларуская
Belarusian
bg
български
Bulgarian
bn
বাংলা
Bangla
bs
bosanski
Bosnian
ca
català
Catalan
cs
Čeština
Czech
cy
Cymraeg
Welsh
da
Dansk
Danish
de
Deutsch
German
el
Ελληνικά
Greek
eo
esperanto
Esperanto
es
Español
Spanish
et
eesti
Estonian
eu
euskara
Basque
fa
فارسی
Persian
fi
Suomi
Finnish
fil
Filipino
Filipino
fr
Français
French
ga
Gaeilge
Irish
gl
galego
Galician
gu
ગુજરાતી
Gujarati
he
עברית
Hebrew
hi
हिन्दी
Hindi
hr
Hrvatski
Croatian
hu
magyar
Hungarian
hy
հայերեն
Armenian
id
Indonesia
Indonesian
is
íslenska
Icelandic
it
Italiano
Italian
ja
日本語
Japanese
jv
Jawa
Javanese
ka
ქართული
Georgian
kk
қазақ тілі
Kazakh
km
ខ្មែរ
Khmer
kn
ಕನ್ನಡ
Kannada
ko
한국어
Korean
lb
Lëtzebuergesch
Luxembourgish
lo
ລາວ
Lao
lt
lietuvių
Lithuanian
lv
latviešu
Latvian
mg
Malagasy
Malagasy
mk
македонски
Macedonian
ml
മലയാളം
Malayalam
mn
монгол
Mongolian
mr
मराठी
Marathi
ms
Melayu
Malay
mt
Malti
Maltese
my
မြန်မာ
Burmese
nb
norsk
Norwegian
ne
नेपाली
Nepali
nl
Nederlands
Dutch
pa
ਪੰਜਾਬੀ
Punjabi
pl
polski
Polish
pt
Portuguese
Portuguese
ro
română
Romanian
ru
Русский
Russian
sd
سنڌي
Sindhi
si
සිංහල
Sinhala
sk
Slovenčina
Slovak
sl
slovenščina
Slovenian
sq
shqip
Albanian
sr
српски
Serbian
sv
Svenska
Swedish
sw
Kiswahili
Swahili
ta
தமிழ்
Tamil
te
తెలుగు
Telugu
tg
тоҷикӣ
Tajik
th
ไทย
Thai
tr
Türkçe
Turkish
uk
Українська
Ukrainian
ur
اردو
Urdu
uz
o‘zbek
Uzbek
vi
Tiếng Việt
Vietnamese
yi
ייִדיש
Yiddish
cn
简体中文
Chinese (Simplified)
tw
繁體中文
Chinese (Traditional)

Kutha karo polusi udara paling duwur sapunika

Top 10 negara kanthi indeks polusi udara paling awon

Informasi Pangguna

Kabeh data Kualitas Air ora ana batesan ing wektu publikasi, lan amarga jaminan kualitas data kasebut bisa diowahi, tanpa kabar, sawayah-wayah. Proyèk Indeks Kualitas Air Dunia wis nglakoni kabeh keterampilan lan keprihatinan sing cukup kanggo nyusun isi informasi kasebut lan ing sangisoré kahanan ora ana proyek proyek Indeks Kualitas Air Dunia utawa agen kasebut tanggung jawab ing kontrak, tort utawa kanggo mundhut apa wae, tatu utawa karusakan muncul langsung utawa ora langsung saka pasokan data kasebut.
waqi logo
Map by leaflet.
This product includes GeoLite2 data created by MaxMind, available from https://www.maxmind.com.
This product includes geolocation from LocationIQ.com.
Some of the icons made by Freepik from www.flaticon.com is licensed by CC 3.0 BY.

WebApp Version 2.8.11
made in BJ