Ju lutemi prisni derisa ngarkoni të dhënat e cilësisë së ajrit në kohë reale
logo
Ndotja e ajrit në botë: Indeksi i cilësisë së ajrit në kohë reale
Shkalla e Cilësisë së Ajrit
mirë
mesatar
Të sëmurë për grupe të ndjeshme
i sëmurë
Shumë i dëmshem
i rrezikshëm
Faqja e internetit është sjellë tek ju nga projekti Botëror i Indeksit të Cilësisë së AjritHarta e mësipërme tregon cilësinë e ajrit në kohë reale për më shumë se 10,000 stacione në botë.
advertisement
Shpërndaje: Sa e ndotur është ajri sot? Kontrollo hartën e ndotjes së ajrit në kohë reale, për më shumë se 80 vende.

Nuk mund ta gjesh qytetin tënd në hartë?

-or-
here le të gjejmë stacionin më të afërt

advertisement
Matni cilësinë e ajrit në lagjen tuaj
Merrni pjesë me stacionin tuaj të monitorimit të cilësisë së ajrit

Monitoruesi i cilësisë së ajrit GAIA përdor sensorë të grimcave lazer për të matur në kohë reale ndotjen e grimcave PM2.5 dhe PM10, e cila është një nga ndotësit më të dëmshëm të ajrit.

Është shumë e lehtë për t'u konfiguruar: Kërkon vetëm një pikë aksesi WIFI dhe një furnizim me energji të pajtueshme me USB. Pasi të lidheni, nivelet tuaja të ndotjes së ajrit në kohë reale janë të disponueshme menjëherë në hartat tona.

Stacioni vjen së bashku me kabllot e energjisë 10 metra të papërshkueshëm nga uji, një furnizim me energji elektrike, pajisje montimi dhe një panel diellor opsional.

Dëshironi të dini më shumë? Klikoni për më shumë informacion.

GAIA A12 air quality monitoring station

Renditja e cilësisë së ajrit sipas vendit

advertisement
Latest Sharing:

Rreth projektit të Indeksit të Cilësisë së Ajrit Botëror

Si të përdorni këtë aplikacion të internetit

Për të marrë më shumë informacion rreth një qyteti të caktuar, lëvizni lëvizjen tuaj mbi ndonjë prej flamujve në hartën e mësipërme, pastaj klikoni për të marrë të dhënat historike të ndotjes së ajrit të plotë.

aqi-0-50mirëaqi-100-150Të sëmurë për grupe të ndjeshmeaqi-200-300Shumë i dëmshem
aqi-50-100mesataraqi-150-200i sëmurëaqi-300-500i rrezikshëm

Indeksi i Cilësisë së Ajrit (AQI) Llogaritja

Indeksi i Cilësisë së Ajrit bazohet në matjen e PMB ( PM2.5 dhe PM10 ), Ozonit ( O3 ), Dioksidit të Azotit 2 ), Dioksidi i squfurit (SO2 ) dhe emetimet e monooksidit të karbonit (CO). Shumica e stacioneve në hartë po monitorojnë të dyja të dhënat PM 2.5 dhe PM 10 , por ka pak përjashtime ku vetëm PM 10 është në dispozicion.

Të gjitha matjet bazohen në leximet orë: Për shembull, një AQI raportuar në 8AM do të thotë se matja është bërë nga ora 7.00 deri në orën 8.00.

Informacione dhe lidhje të mëtejshmeMeritat

Të gjitha kreditë duhet të shkojnë në EPA worlwide (Enviromental Protection Agencies), pasi e gjithë kjo punë është bërë e mundur vetëm në sajë të punës së tyre. Kontrolloni faqen e plotë listën në mbarë botën EPA .

Shkalla e Cilësisë së Ajrit

Shkalla AQI e përdorur për indeksimin e ndotjes në kohë reale në hartën e mësipërme bazohet në të fundit standardin amerikan të EPA-s , duke përdorur formulën e raportimit Instant Cast .

IQAImplikimet e ShëndetitDeklaratë higjienike
0 - 50mirëCilësia e ajrit konsiderohet e kënaqshme dhe ndotja e ajrit paraqet pak ose aspak rrezikAsnje
50 - 100mesatarCilësia e ajrit është e pranueshme; megjithatë, për disa ndotës mund të ketë një shqetësim të moderuar shëndetësor për një numër shumë të vogël njerëzish që janë jashtëzakonisht të ndjeshëm ndaj ndotjes së ajrit.Fëmijët dhe të rriturit aktivë, dhe njerëzit me sëmundje të frymëmarrjes, si astma, duhet të kufizojnë tendosjen e zgjatur në natyrë.
100 - 150Të sëmurë për grupe të ndjeshmeAnëtarët e grupeve të ndjeshme mund të kenë efekte shëndetësore. Publiku i përgjithshëm nuk ka të ngjarë të preket.Fëmijët dhe të rriturit aktivë, dhe njerëzit me sëmundje të frymëmarrjes, si astma, duhet të kufizojnë tendosjen e zgjatur në natyrë.
150 - 200i sëmurëGjithkush mund të fillojë të përjetojë efekte shëndetësore; anëtarët e grupeve të ndjeshme mund të kenë efekte më serioze shëndetësoreFëmijët dhe të rriturit aktivë, dhe njerëzit me sëmundje respiratore, si astma, duhet të shmangin tendosjen e zgjatur në natyrë; të gjithë të tjerët, sidomos fëmijët, duhet të kufizojnë tendosjen e zgjatur në natyrë
200 - 300Shumë i dëmshemParalajmërimet shëndetësore të kushteve emergjente. Gjithë popullsia ka më shumë gjasa të preket.Fëmijët dhe të rriturit aktivë, si dhe njerëzit me sëmundje respiratore, si astma, duhet të shmangin të gjitha përpjekjet në natyrë; të gjithë të tjerët, sidomos fëmijët, duhet të kufizojnë tendosjen në natyrë.
300 - 500i rrezikshëmVigjilenca e shëndetit: kushdo mund të ketë efekte më serioze shëndetësoreGjithkush duhet të shmangë të gjitha përpjekjet në natyrë

përkthime

en
English
af
Afrikaans
Afrikaans
am
አማርኛ
Amharic
ar
العربية
Arabic
as
অসমীয়া
Assamese
az
azərbaycan
Azerbaijani
be
беларуская
Belarusian
bg
български
Bulgarian
bn
বাংলা
Bangla
bs
bosanski
Bosnian
ca
català
Catalan
cs
Čeština
Czech
cy
Cymraeg
Welsh
da
Dansk
Danish
de
Deutsch
German
el
Ελληνικά
Greek
eo
esperanto
Esperanto
es
Español
Spanish
et
eesti
Estonian
eu
euskara
Basque
fa
فارسی
Persian
fi
Suomi
Finnish
fil
Filipino
Filipino
fr
Français
French
ga
Gaeilge
Irish
gl
galego
Galician
gu
ગુજરાતી
Gujarati
ha
Hausa
Hausa
he
עברית
Hebrew
hi
हिन्दी
Hindi
hr
Hrvatski
Croatian
hu
magyar
Hungarian
hy
հայերեն
Armenian
id
Indonesia
Indonesian
is
íslenska
Icelandic
it
Italiano
Italian
ja
日本語
Japanese
jv
Jawa
Javanese
ka
ქართული
Georgian
kk
қазақ тілі
Kazakh
km
ខ្មែរ
Khmer
kn
ಕನ್ನಡ
Kannada
ko
한국어
Korean
ky
кыргызча
Kyrgyz
lb
Lëtzebuergesch
Luxembourgish
lo
ລາວ
Lao
lt
lietuvių
Lithuanian
lv
latviešu
Latvian
mg
Malagasy
Malagasy
mk
македонски
Macedonian
ml
മലയാളം
Malayalam
mn
монгол
Mongolian
mr
मराठी
Marathi
ms
Melayu
Malay
mt
Malti
Maltese
my
မြန်မာ
Burmese
nb
norsk
Norwegian
ne
नेपाली
Nepali
nl
Nederlands
Dutch
or
ଓଡ଼ିଆ
Odia
pa
ਪੰਜਾਬੀ
Punjabi
pl
polski
Polish
ps
پښتو
Pashto
pt
Portuguese
Portuguese
ro
română
Romanian
ru
Русский
Russian
sd
سنڌي
Sindhi
si
සිංහල
Sinhala
sk
Slovenčina
Slovak
sl
slovenščina
Slovenian
sn
chiShona
Shona
so
Soomaali
Somali
sq
shqip
Albanian
sr
српски
Serbian
sv
Svenska
Swedish
sw
Kiswahili
Swahili
ta
தமிழ்
Tamil
te
తెలుగు
Telugu
tg
тоҷикӣ
Tajik
th
ไทย
Thai
tr
Türkçe
Turkish
tt
татар
Tatar
uk
Українська
Ukrainian
ur
اردو
Urdu
uz
o‘zbek
Uzbek
vi
Tiếng Việt
Vietnamese
yi
ייִדיש
Yiddish
cn
简体中文
Chinese (Simplified)
tw
繁體中文
Chinese (Traditional)
advertisement

Njoftimi i përdorimit

Të gjitha të dhënat e Cilësisë së Ajrit janë të pavlefshme në kohën e publikimit dhe për shkak të sigurimit të cilësisë këto të dhëna mund të ndryshohen pa njoftim, në çdo kohë. Projekti Indeksi i Cilësisë së Ajrit Botëror ka ushtruar të gjitha aftësitë dhe kujdesin e arsyeshëm në përpilimin e përmbajtjes së këtij informacioni dhe në asnjë rrethanë, Indeksi i Cilësisë së Ajrit Botërore ose agjentët e tij janë përgjegjës për kontratë, kundërpërgjigje ose ndryshe për çdo humbje, dëmtim ose dëmtim që del drejtpërdrejt ose tërthorazi nga furnizimi i këtyre të dhënave.
Map by leaflet.
This product includes GeoLite2 data created by MaxMind, available from https://www.maxmind.com.
This product includes geolocation from LocationIQ.com.
Some of the icons made by Freepik from www.flaticon.com is licensed by CC 3.0 BY.


WebApp Version 2.9.9
made in BJ
waqi logo